За нас

За нас

Онлайн магазин Магнитни конструктори 

Учете, докато се забавлявате!

Самият магнит е страхотен елемент, но включването му в играчки е просто невероятно. В наши дни компаниите за играчки произвеждат магнитни конструктори, които се превърнаха в моментален хит за децата.

В ранна възраст децата са любопитни за всичко около себе си. Но когато видят трика на тази модерна играчка не само ще им достави забавление, но ще им предложи образование и открития.

Като умен родител, наш дълг е да гарантираме, че децата ни имат здраво физическо и психическо развитие. Дори само като дадете на децата си играчка като магнитни блокове, би помогнало за постигане на растеж и развитие на детето.

Тези магнитни блокове помагат да забавлявате децата си в дейности на закрито, когато те не могат да бъдат навън, например по време на лошо време. Имаме клиенти, които винаги носят тези магнитни конструктори със себе си, когато са на почивка, така че да могат да забавляват децата, когато туризмът не е възможен по време на дъждовните дни.


Магнитни конструктори като играчки за деца
Магнитните конструктори са образователни играчки за деца, които включват пластмасови блокове с вградени магнити. Предлага се с различни форми и цветове, азбука и цифри за изграждане на децата. Играта с образователни играчки е не само за развитие на мозъка, но и за цял живот любовта към ученето.

Когато детето гради с магнитните елементи, то се учи на много неща, като креативност, физическо развитие и умения за критично мислене. Всички те са важни за растежа на детето, помагат им  да взимат добри решения в живота, може да създават уникални и интересни идеи и накрая, ще им помогне да развият здрави и фини двигателни умения.

Защо да използваме магнитни конструктори за деца?
Магнитните конструктор са силно образователни играчки, безопасни са за деца дори на годинка. Всеки блок е внимателно проектиран да бъде удобен за малките ръчички. Всъщност, те не са тежки и краищата им не са остри, така че децата ви няма да пострадат, когато си играят с него.

Тъй като те са направени от трайни нетоксични пластмасови материали, това няма да ги изложи на риск дори когато ги сложат в устата си.

Много родители купуват пластмасови магнитни блокове. Те са лесни за почистване и предлагат многоцветен дизайн, който е много привлекателен за игра на децата.

Предимства на магнитните конструктори за малки деца и деца
Процесът на изграждане на магнитни блокове е мощен инструмент за обучение на деца, тъй като помага за подобряване на техните умствени и физически умения. Тяхната многобqqройна интелигентност се развива, докато те си играят с тази играчка. По-долу са дадени само някои от прекрасните ползи, които децата ви могат да получат дори в ранна възраст.

1. Развитие на езика
Магнитните блокове са и чудесен инструмент за предучилищно обучение за езиковото развитие на вашите деца. По време на игра, докато изграждате фигури и предмети, можете да започнете да ги въвеждате в азбуката. Можете също така да направите малка демонстрация, за да ги научите на правилния начин за произнасяне на всяка буква, така че те да могат да разпознават буквите чрез съответните им звуци. Идентифицирането на букви и звуци е важно нещо, което им е необходимо, да придобият от малка възраст, за да им помогнат да развият своя речник и умения за четене. Също така, за по-малки деца, играта на магнитни блокове им помага да реагират на звуци, думи и жестове.

2. Увеличете креатвността
Магнитните конструктори са ефективни за насърчаване на творчеството на децата, защото ги карат да използват своите въображения за изграждане. Дори в ранна възраст децата ви имат страхотно въображение и това се задейства, когато са любопитни за нови неща.

Магнитните блокове насърчават творчеството, защото е възможно да се конструират безкрайни форми и предмети. Те могат да направят каквито и да са концепции, тъй като повечето от комплектите идват със специфична инструкция.

Заедно със забавни дейности на открито като туризъм и къмпинг, магнитните конструктори помагат за подобряване на творчеството на децата.

3. Насърчава мисленето и уменията за решаване на проблеми
Математическият интелект на децата ви се подобрява, защото магнитните блокове са с различни форми - най-основната концепция в математиката. Можете да научите малките си деца на азбуки, форма, размер, числа и дори цветове.

Когато децата ви играят с магнитен конструктор, те трябва да решат един проблем: как да реализират концепцията, която имат предвид. Например, ако искат да създадат къща, разглеждането на парчетата може да е невъзможно, но след като разберат как да го направят (с вашия минимален надзор), те биха започнали да слагат всеки блок заедно, докато успеят да построят къща. Проблемът тества способността им да решават проблемите ефективно и ефикасно.

4. Насърчава социалните умения
Култивирането на социалните умения на децата ви е от съществено значение за тях, за да се научат как да общуват с други хора. Въпреки че тази играчка може да бъде сглобена самостоятелно, играта с други деца е много по-забавна. Докато споделят и изграждат нещата заедно, заниманието ги учи да си взаимодействат и да се свързват с другите. В резултат на това те стават по-приветливи и по-съпричастни.

5. Насърчава двигателните умения
Един лесен начин да се подпомогнат развитието на двигателните умения на малки деца и деца е чрез изграждане на блокове. Докато играят, действията, които правят, като събиране на блокове и изграждането им, помагат да се упражняват грубите им двигателни и фини двигателни мускули с играчки.

За малките деца това им помага да се научат как да хващат и вдигат нещата.

6. Разпознаване на цветовете и визуално-пространствено разсъждение
Магнитните блокове са привлекателни за очите на децата ви поради ярките цветове като: синьо, зелено, червено, лилаво, розово и жълто. Ако те тепърва започват да разпознават цветовете, можете да ги включите по време на ученето си. Помолете ги да рецитират всеки цвят, докато конструират предмети и фигури. Можете също така да ги инструктирате да сортират всяко парче според специфичните им цветове. Те няма да забележат, че вече ги учите, защото се забавляват. Магнитните блокове позволяват на децата ви да създават триизмерни форми и предмети. 3D обектите им осигуряват любопитство и интерес, защото те са по-сложни за конструиране. Дейността по 3D направата надхвърля въображението, но подобрява пространствената им интелигентност.

Как се играе с магнитен конструктор?
За да играете с магнитни блокове, просто научете децата си да свързват един блок с друг помежду си. По-лесно е да се направи, защото върху него има магнити. Просто поставете един блок в друг блок близо един до друг, той ще щракне и ще бъде свързан. Децата могат да изграждат двуизмерни или триизмерни форми като къща и замък.

Нека творчеството на децата ви се развихри, като им дадете магнитни блокове и ги оставете да изграждат каквото си искат. Позволява на децата да направят свое собствено откритие с магнитни блокове.

 

Как почиствате магнитните блокове?
С влажна кърпа и кофа с вода това е достатъчно, за да премахнете повечето прах и мръсотия от магнитните блокове.

Ако има разлив на храна или напитки върху него, може да искате да използвате мек сапун, за да го почистите. Използвайте чиста вода, за да изплакнете всички остатъци от сапун от вашите магнитни блокове, така че да няма химически сапун върху потенциална повърхност, която може да бъде облизана или поставена в устата от малко дете.


Вашето дете ще се радва да играе с магнитните конструктори!