Развиване на двигателните умения с помощта на магнитни плочки.

Развиване на двигателните умения с помощта на магнитни плочки.

Чувате ли хора да споменават термините „фини“ и „общи двигателни умения“ и, че те са важни за развитието на вашето дете? Чудите се как можете да помогнете на собственото си дете да ги развие допълнително у дома?

Нека проучим какво представляват двигателните умения, защо са важни, плюс някои идеи за забавни дейности с магнитни плочки, които можете да използвате с детето си, за да развият тези жизненоважни умения, необходими за бъдещия им живот.

Защо двигателните умения са важни за ранното детско развитие?

Играта е жизненоважна за децата, за да развият своите фини и груби двигателни умения. Чрез игра те са в състояние да практикуват, контролират и координират големи движения на тялото, известни като груби двигателни умения, както и да развиват координацията на своите малки мускулни движения, известни като фини двигателни умения.

Развитието на тези мускули е важно не само за практически житейски задачи, но е необходимо и за писане. Магнитните плочки са чудесни за подпомагане на укрепването на тези мускули. Изграждането на тези мускули насърчава мускулния тонус и издръжливост (необходими в по-късните училищни години, когато от децата се изисква да пишат за по-дълги периоди от време и за специфични цели), както и насърчаване на сръчността. Двигателните умения и моторният контрол започват от раждането на детето и се развиват, докато растат. Те са от съществено значение за тяхната физическа сила и движение и се използват всеки ден и през целия живот.

Двигателните умения ни помагат да се движим и да правим всичко - от ходене и бягане до вдигане, ядене на храната, говорене, пеене и писане. Двигателните умения са разделени на две категории: груби двигателни умения и фини двигателни умения. Овладяването и на двете е жизненоважно за подпомагане на децата през целия им живот. Например трудностите при извършване на ежедневни задачи могат по този начин да повлияят на самочувствието или способността на детето да развие умения за самообслужване и независимост и дори по-късно в живота да повлияе на академичното му представяне.

Развитието на грубите двигателни умения:

Грубите двигателни умения са специфични за по -големите движения на мускулите в тялото като краката, ръцете, главата и торса. Ето защо е важно да практикувате физически дейности като ходене, повдигане, ритане, бягане и хвърляне и т.н., за да развиете допълнително тези умения и да укрепите тези толкова важни мускули. Ето няколко идеи, които да помогнат на вашето дете да развие грубите си двигателни умения с помощта на магнитни
плочки:
Можете  да поставите линии от плочките на пода, за да може детето ви да прескочи, за да стигне до определена цел, или финал.
Дама. Може да „начертаете“ кутийки от магнитни плочки и да ги надпишете с номера, по които детето да скача, точно както известната на всички ни игра на дама.
Цели: Хвърляне и хващане на топки/предмети (например навити чифт чорапи!) с различни размери в кутии, направени от магнитни плочки.
Боулинг на закрито – Просто поставете плочките като кегли в зала за боулинг. Използвайте топка, за да се търкулнете към кеглите и вижте колко можете да съборите!. Можете също така да ги номерирате с помощта на химикал за бяла дъска или да поставите листчета върху тях и да накарате детето си да събере общия брой на числата, обозначени с надписи, които са съборили.

Развитието на грубите двигателни умения също формира основата за развитието на фини двигателни умения и е свързано с осъзнаването на тялото, силата, баланса, реакцията и скоростта.

 

Развитието на фините двигателни умения: Развитието на фините двигателни умения включва работа върху контролирането на малките мускули на ръцете, пръстите, краката, пръстите на краката, устните и езика, заедно с координацията на ръцете с очите. Развитието на мускулите на ръцете, китките, пръстите, краката и пръстите на краката включва действия като натискане, щипане, хващане, задържане или използване на различни хватки (например щипков хват – държане на нещо между предния пръст и палеца). Всички те трябва да бъдат разработени, както беше споменато по-горе, за да могат да пишат. Също така е важно да развиете мускулите в и около устата. Контролирането на езика и устните също се използва, за да се пее и говори. Мускулите на устните, езика и лицето също трябва да се координират заедно и е толкова важно да работите
върху това с детето си.

Развитието на фините двигателни умения също включва зрение, по-специално зрителни двигателни умения, често наричани координация око-ръка. Визуално-моторните умения са необходими за координиране на ръцете, краката и останалата част от тялото с това, което се вижда.

Можете да развиете допълнително тези фини двигателни умения чрез тези предложени дейности с помощта на магнитни плочки:

Сграда: Това може да изглежда доста очевидно, но простото подреждане и изграждане с магнитните плочки насърчава развитието на фината моторика чрез бутащи и дърпащи движения. Предоставяйки възможности за изграждане с тези плочки не само помага за насърчаване на креативността, постоянството, чувството за постижение и подобрената способност за решаване на проблеми, но помага за изграждането на по-силни мускули в ръцете им и подобрява координацията, което помага да се научат да държат молив и оборудване за писане в бъдеще.

Пъзели: Можете също така да накарате детето си да нарисува голяма картина и след това да я нареже и да я залепи на плочките, за да създадете пъзел, който да сглоби отново. Можете също така да използвате подвижни стикери, които да поставите върху плочките, или да рисувате върху плочките с изтриваеми тебеширени маркери, за да създавате пъзели. Виж тук

Вдяване на конци и връзки: Можете да използвате магнитни плочки, или блокчета, който имат дупки, за да осигури възможности за вдяване. Можете да го комбинирате с различни предмети като копчета, мъниста, тестени изделия или зърнени храни с форма на обръчи, които да нанижете на връв. Детето ви ще обича да прави това и не е ли просто страхотно да видите малките им съсредоточени лица, когато се занимават с дейности като тази!!

Опаковани плочки: Можете да опаковате различни плочки във фолио/опаковъчна хартия и след това да накарате детето си да ги разопакова, за да разбере какъв цвят или форма е вътре.

Пеене: Поставете различни изображения на животни на вашите плочки. Изпейте Old Mcdonald заедно и докато вдигате плочка с различните животни. (Това разбира се може да се адаптира за различни песни)

Пинсети или щипки: Осигурете възможности на вашето дете да започне да използва пинсети или щипки за взимане на предмети, първоначално с по-голям размер и след това преминете към по-малки предмети, за да увеличите допълнително развитието на фините двигателни умения на тези мускули. Можете да създадете игра, в която те трябва да вземат предмети и да ги поставят в различни кутийки, които сте направили с помощта на магнитните плочки. Можете да разширите това допълнително, за да ги накарате да сортират предмети в категории, като цвят, като използвате магнитните плочки за създаване на кутийки с различни цветове или по размер чрез създаване на кутийки с различни размери, като използвате също магнитни плочки.

Сега, когато имате страхотни примери за различни игри, които можете да играете с вашия конструктор, обзалагам се, че нямате търпение да започнете да играете! 

 

Магнитните конструктори - перфектната игра преди сън.

24 ноември 2023 Магнитните конструктори представляват не само забавление, но и уникален начин за успокояване на детския ум преди сън. Ето защо те са идеалният избор за вечерни игри:

Спестете ценно време и стимулирайте креативността с магнитните конструктори на МАГБЛОК

19 ноември 2023 Във времена, когато всеки момент е ценен, търсим начини да оптимизираме нашето ежедневие. Играчките за нашите деца не са изключение от това правило. В Магблок, ние разбираме колко е важно да предоставим на децата забавления, които не само са увлекателни и образователни, но също така помагат на родителите да спестят ценно време. Ето защо, нашите магнитни конструктори са перфектното решение.

Как да разберем дали даден магнитен конструктор е съвместим с този, който вече имаме?

15 октомври 2023 Магнитните конструктори са страхотен начин за развитие на детската фантазия и инженерни умения. Но преди да добавите нов член към вашата колекция от магнитни конструктори, е добре да знаете дали той ще бъде съвместим с тези, които вече имате.

Нови магнитни животни - ексклузивно при нас!

15 октомври 2023 Здравейте, скъпи читатели и почитатели на магическия свят на магнитите! С голямо удоволствие искаме да ви представим нашата последна новинка - комплект от магнитни животни, ексклузивно в Magblock.bg.

Безплатна подаръчна опаковка

9 октомври 2023 В света, където всяка мигновена радост може да бъде уловена и споделена, подаръците получават особено важно значение. С детските усмивки, озаряващи света около нас, всяка играчка, всеки подарък, става частица от едно малко чудо в ежедневието.

Разпадането на конструкциите: скритият урок в играта с магнитни Конструктори

5 октомври 2023 Играта с конструктори е невероятен начин за развитие на децата, като стимулира тяхната креативност, пространствено мислене и фини моторни умения. Магнитните конструктори добавят допълнителен eлемент към този процес, обогатявайки играта и обучението. Но какво стои зад моментите, в които внимателно построените конструкции се разпадат? Разпадането на построените с магнитни блокчета конструкции често може да бъде източник на разочарование за малките строители. Въпреки това, този момент съдържа ценни уроци и потенциал за обучение, които са ключови за развитието на уменията на детето

Защо магнитните конструктори не са просто играчка?

1 октомври 2023 Магнитните конструктори са много повече от обикновена детска играчка. Те предлагат неограничени възможности за обучение и развлечение, като насърчават децата да бъдат креативни, да решават проблеми и да мислят критично. В този блог пост ще разгледаме някои от основните причини, поради които магнитните конструктори са ценен инструмент за развитието на вашето дете и не са просто още една играчка.

Защо Магнитните Конструктори са Монтесори Играчка?

27 септември 2023 Магнитните конструктори са една от най-обичаните играчки от деца по света. Те не само предоставят безкрайни възможности за забавление, но също така са и прекрасен инструмент за обучение, който отговаря на принципите на Монтесори метода.

Защо да изберете магнитен конструктор от нас?

17 септември 2023 Когато става въпрос за образователни играчки, магнитните конструктори вече са се установили като едни от най-предпочитаните от родители и деца. Те предоставят безкрайни възможности за забавление, креативност и обучение. Но при избора на подходящ магнитен конструктор е важно да разполагате с най-доброто качество и разнообразие. Ето защо да изберете нашия магазин:

Магнитните конструктори: Вашият съюзник за първия учебен ден

4 септември 2023 Наближава едно от най-вълнуващите и в същото време нервни моменти в живота на всеки родител и дете - първият учебен ден. Подготовката за новата учебна година често е изпълнена със стрес и много пазаруване. Но какво ще кажете за инструмент, който може да направи тази подготовка по-лесна и забавна? Представяме ви магнитните конструктори - не просто играчка, а инструмент за образование и развитие. Особено с уникалните ни комплекти, които включват клипсове с българската азбука, числа и символи.

Споделете вашето мнение и спечелете! Оставете отзив и вземете 5% отстъпка!

31 август 2023 В онлайн магазина ни, ценим мнението на всеки клиент. Вярваме, че вашият опит с продуктите ни е ценен и може да помогне на други хора да се запознаят с предимствата им. Затова искаме да ви помолим да споделите вашите впечатления и мнения за закупените от вас магнитни конструктори и аксесоари.

Магнитните конструктори: Интересен начин за децата да научат за магнитното привличане

3 юни 2023 Магнитното привличане е един от фундаменталните принципи на физиката, а разбирането му е от съществено значение за развитието на нашето съзнание и способностите ни. За децата, научаването за магнитното привличане може да бъде забавно и интересно преживяване, което им помага да развият своите познания и умения.

Какво означава играчка с отворен край?

24 май 2023 Играчка с отворен край се отнася до играчки, които нямат предварително определен край или ограничения в това как трябва да бъдат използвани или играни. Те предлагат свободна и неограничена възможност за творчество, експериментиране и въображение от страна на децата. Играчките с отворен край обикновено нямат едно конкретно правилно или грешно използване, а вместо това насърчават свободно и самостоятелно развитие на игровата и творческа активност на детето. Такива играчки позволяват на децата да изразят своята индивидуалност, да развиват въображението си и да се забавляват по свой собствен начин, без да бъдат ограничавани от зададени правила или сценарии. Те стимулират свободната игра, където децата могат да бъдат активни творци на своето собствено преживяване и забавление.

10 Причини - Защо да инвестираме в магнитен конструктор?

14 май 2023 Магнитните конструктори са популярни играчки, които имат много ползи за децата и възрастните. Ето 10 причини, защо да инвестираме в магнитен конструктор:

Защо магнитните конструктори от 108 и 133 части са толкова уникални?

7 май 2023 Магнитните конструктори са любими играчки на много деца и възрастни, които обичат да създават и да изграждат различни модели. Но какво прави конструктора с магнитни блокчета, които съдържат клипсове с българската азбука и числа, толкова уникален на българския пазар?

Защо магнитният конструктор е перфектен подарък?

27 април 2023 Магнитните конструктори са перфектен подарък, защото предлагат много полезни предимства и са подходящи за всички възрасти:

Как магнитните конструктори могат да помогнат за развитието на децата?

23 април 2023 Магнитните конструктори са отличен начин да се помогне на децата да развият различни умения и да научат нови неща.

5 неща, на които да обърнете внимание, когато купувате магнитни блокчета

19 април 2023 Когато купувате магнитни блокчета за деца, е важно да обърнете внимание на следните неща:

Какво представляват нетоксичните магнитни конструктори?

8 април 2022 От ранна детска възраст децата се научават да взимат неща и да ги слагат в устата си по различни причини. Едно от любимите неща на децата, са техните играчки. Тъй като играчките постоянно попадат в устата им по невнимание, най-добре е да се уверите, че са достатъчно безопасни и не причиняват никаква вреда на децата.

Какво означава STEM умения?

5 април 2022 Магнитните плочки са идеалният STEM ресурс за деца. STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) STEM е интеграция на четири ключови предмета, наука, технологии, инженерство и математика. Основните идеи зад това в ранна детска възраст са да се насърчат децата да бъдат любопитни, да задават въпроси, да мислят творчески, да работят съвместно и да решават проблеми.

Как магнитният конструктор "расте" с вашето дете.

24 февруари 2022 Най-добрите играчки са тези, с които вашето дете може да играе години наред. С повечето играчки детето ви може да играе с тях известно време, но тъй като по-нататък развива своите когнитивни и двигателни умения, интересът му се премества към по-напреднали играчки. Прекрасното нещо на магнитните плочки е, че те са проектирани да се адаптират към възрастта на вашето дете. Докато детето ви расте и се развива, конструкторът може да се използва за изграждане на по-усъвършенствани проекти. В известен смисъл самите плочки растат и се развиват заедно с вашето дете.

Образователни магнитни пръчки и топчета.

23 януари 2022 Неограничени възможности за безброй модели ★ Комплектите образователни магнитни пръчки и топки за изграждане дава на децата ви изживяването, което заслужават – с 25/36/42/64 части в различни форми, вашето дете може да избира между извити и прави части с различни дължини. Развиват своята креативност и планират сложни дизайни с пастелните им цветове, които разпалват въображението и придават артистичен щрих на всеки модел.

Подготовка на детето ви за детска градина, с помощта на магнитни конструктори.

3 ноември 2021 В безброй училищни райони се борят с реалността, че много деца не са образователно подготвени да влязат в детска градина и да започнат пътешествията си на учене. За щастие има действия, които родителите могат да предприемат днес – едно от тях е да инвестират в магнитен конструктор. Тук обясняваме как нашите магнитни блокчета помагат на малките деца да научат цветовете, числата, формите, както и да се докоснат до творчеството си.

Какво е магнит?

24 октомври 2021 Магнитът е парче метал или скала, което е в състояние да бута (отблъсква) или дърпа (привлича) други метали. Силата, която причинява това движение на тласкане и изтегляне, се нарича магнетизъм. Подобно на електричеството и гравитацията, магнетизмът е важна (и невидима) природна сила. Едно от многото интересни неща за магнетизма е, че той работи на разстояние, което означава, че магнитът не трябва да докосва метален обект, за да го премести. Въпреки че магнитите са много умни, те не могат да преместят всеки материал, който намерим из къщата. Те не са в състояние да дърпат неща като хартия, стъкло или плат. Те могат да преместват само неща, направени от желязо или които съдържат желязо, никел и кобалт. Така че, ако опитате да прикрепите магнит към нещо пластмасово или към дрехите си, това просто няма да работи!

Светеща масичка за игра

13 май 2021 Детските светещи маси стават все по-популярни през последното десетилетие. Те никога не пропускат да хипнотизират децата с мекия си блясък и танцуващи цветове. Това не е всичко! Светещите маси създават много възможности за дейности и учене, от които децата могат да се възползват. Те насърчават развитието на широк спектър от умения, включително развитие на фината моторика, координация око-ръка, умения за писане, разпознаване на цветовете и други! 

Двуизмерни модели за магнитни плочки

11 януари 2021 Магнитните плочки са изключителни играчки, с които децата никога не скучаят. Има толкова много начини да играете ( и да се учите) с тези плочки, включително изграждане на двуизмерни и триизмерни фигури. Прилагаме ви набор от безплатни разпечатки, които да се съчетаят с магнитни плочки. Те са чудесни за изграждане на умения за решаване на проблеми!

10 неподозирани места, на които може да използвате магнитните конструктори.

5 октомври 2020 Обичат ли децата ви магнитни конструктори? Откакто купихме нашите магнитни конструктори, те са едни от най-използваните играчки в нашата къща. Те се играят през цялото време и по всички различни начини! Ако не сте запознати с магнитните конструктори, те са пластмасови, полупрозрачни форми, облицовани с изключително здрави магнити. Те позволяват на децата да изграждат творчески структури, като свързват магнитите заедно. Но както всички знаем от предучилищна възраст, магнитите могат да се придържат към различни метални повърхности! Именно това прави тази строителна играчка изключително специална. Събрах 10 от любимите ми начини за използване на магнитни плочки около дома ви.

Какви са образователните ползи от магнитните конструктори?

29 септември 2020 Магнитните блокчета се предлагат в различни цветове, във формата на квадрати, триъгълници, правоъгълници, ромб и много други. Те имат магнити и се привличат от всички страни. Лесни са за съхранение. Те са наистина добре оразмерени за ръцете на детето (препоръчва се за 3 години +) и предлагат практическо обучение. Магнитните блокчета предлагат на децата възможността да използват и развиват цял ​​набор от умения, включително, но не само: